Meet and Code 2021 börjar!

Dina idéer kan förändra världen. Var med i Meet and Code och bli en del av förändringen. Ansök nu! 

Från och med den 1 juni inbjuder Meet and Code lokala ideella organisationer i hela Europa att ansöka om mikrotillskott för att organisera evenemang som främjar intresse för och tillgång till digitala färdigheter bland unga européer. Under de senaste fyra åren har nästan 178.000 ungdomar tagit del i nästan 4300 programmeringsevenemang.

Målet med Meet and Code är att hjälpa till att bygga en värld där varje ung europé har de digitala färdigheter som krävs för att forma sin egen framtid. För fjärde året i rad inbjuder Meet and Code lokala ideella organisationer över hela Europa att skicka in sina kodevenemang för barn och ungdomar i åldern 8-24 år. Ideella organisationer från 35 länder kan ansöka online på www.meet-and-code.org fram till 8 september 2021. Varje godkänd evenemangsidé får ett bidrag på upp till 500 euro.

För femte upplagan av Meet and Code kommer vi tillbaka till samma 35 partnerländer som för ett år sedan. Ideella organisationer från följande länder är berättigade att delta och ansöka om bidrag upp till 500 euro: Österrike, Belgien, Bosnien och Hercegovina, Bulgarien, Kroatien, Cypern, Tjeckien, Danmark, Estland, Finland, Frankrike, Tyskland, Grekland, Ungern, Irland, Italien, Kazakstan, Lettland, Litauen, Luxemburg, Malta, Nederländerna, Norge, Polen , Portugal, Rumänien, Ryssland, Serbien, Slovakien, Slovenien, Spanien, Sverige, Schweiz, Storbritannien och Ukraina.

Meet and Code 2021 är helt online!
För att säkerställa högsta möjliga säkerhetsnivå kommer 2021-upplagan att genomföras online. Men oroa dig inte, förra året visade att online-evenemang inte var en hindring för fantastiska idéer för dina evenemang. Om du behöver lite inspiration, kolla in BERÄTTELSER från vinnarevenemang i Meet och Code 2020.

Du kan också kolla in vårt Inspirationsbibliotek och vår manual "Hur man tar Meet and Code online."

TIDLINJE FÖR MEET AND CODE 2021:
Inlämning av evenemangsförslag: 1 juni - 8 september 2021
Evenemangen kommer att äga rum: 1 september - 31 oktober 2021

Meet and Code hålls igen i år samtidigt med EU Code Week. som äger rum mellan 9 oktober - 24 oktober 2021.

Meet and Code Award
Meet and Code handlar inte bara om kodning. Men kodning är ett av verktygen som kan hjälpa oss till att förändra världen. Vi tror att endast en mångsidig och inkluderande värld kan säkra vår framtid, och därför försöker vi inspirera den unga generationen att göra allt för att leva i en värld med lika möjligheter. Vi kämpar mot könsstereotyper och könsskillnader i IT och kodning. Vi utbildar om klimatförändringar, luftföroreningar och förnybar energi. Vi bryr oss om lokala samhällen, våra hem och stadsdelar. Och slutligen vill vi göra den förändringen med hela Europa. Vi samarbetar för att uppnå de största målen.

Meet and Code Award hedrar de mest framgångsrika evenemangsidéerna. Målet är att tilldela de mest kreativa och innovativa evenemangsidéerna som används av ideella organisationer för att få ungdomar engagerade i kodning. Vinnare i varje kategori får 2000 euro i prispengar.

Evenemang kan delta i följande fem kategorier: Girls do IT!, Community, Diversity, and Code for the Planet och Code for Europe.

Vad är nytt i år?
Du behöver inte skicka ditt evenemang till utmärkelsen i början av processen. År 2021 kan du bestämma om du vill skicka din idé eller inte efter att ha genomfört ditt evenemang. Vi hoppas att en minskning av antalet formaliteter i början kommer att visa sig vara en fördelaktig förändring för alla ideella organisationer i år.

Ansök nu! Tidsfrist: 8 september 2021
Läs mer om villkoren för deltagande.

X
{link_name} hanterar alla valideringar och all kundsupport för TechSoup Sverige kunder. Besök {link_name}arrow