Ny beställningsprocess: Microsofts server-produkter och Office 2021

Ny process vid beställning av on-premises Microsoft-produkter


Som tidigere beskrivits har Microsoft gjort en rad ändringar i sina erbjudanden till ideella organisationer för förenkla och öka sitt fokus på molntjänster.

Ändringerna betyder bland annat att en rad produkter utgår från donationsprogrammet d. 4/4 2021 och härefter enbart är tillgängliga i programmet Microsoft Discount (till ett något dyrare pris), samt att beställningsprocessen har ändrats. 

På denna sida har vi samlat information om hur din organisation fram mot 4. april kan beställa Microsofts donerade on-premises-produkter.

Observera att dessa ändringar INTE påverkar Microsofts molntjänster som Microsoft 365 och Office 365. Dessa erbjudanden är fortsatt tillgängliga och inkluderar en rad attraktiva licensformer för din organisation, om ni önskar att byta till en molntjänst. T.ex. kan ni få upp till 10 donerade Microsoft 365 Business Premium till anställda och styrelse - denna licensform inkluderar nedsladdningsbara Officepaket. Här kan du läsa mera om din organisations möjligheter för att få era Microsoft-licenser som en molntjänst.
 

Guide till den nya beställningsprocessen för Microsofts on-premises licenser

Om din organisation önskar att beställa Microsoft-on-premises licenser - som t.ex. upp till 25 Windows Server Standard för bara 102 kr. för två core-licenser eller upp till 50 Office Standard 2021 till 334 kr. pr. licens - behöver ni framöver följa den process vi beskriver nedan. 

1. Klicka på Get Offer 
När du från vårat Microsoft Donation produktkatalog eller våra Microsoft Discount-produktkataloger klickar på en produkt kommer du att se knappen Get Offer. Klicka på den.

2. Lägg till ett validerat Microsoft Nonprofit-konto
Här behöver du följa processen för att lägga till ett godkänt Microsoft Nonprofit-konto till ditt TechSoup-konto. Sidan länkar videre till registrering av din organisation, om ni inte redan har ett validerat Microsoft Nonprofit-konto.

GUIDE TILL MICROSOFT NONPROFIT-KONTO (ENG)

När du har ett godkänt konto hos Microsoft behöver du lägga till din organisations onmicrosoft.com-domain på sidan Get Offer. 

3. Auktorisera TechSoup som återförsäljare
På sista sidan i processen under Get Offer behöver du auktorisera TechSoup som återförsäljare på din organisations Microsoft Nonprofit-konto. När du har lagt till er onmicrosoft.com-domain kommer du vidare till en sida som ber dig auktorisera TechSoup som återförsäljare för din organisation. Följ länken för att bekräfta att vi kan sälja licenser till din organisation. 

Notera: Det  är inte ett fel att återförsäljaren heter TSE Enterprises SP z.o.o. Det är TechSoups europeiska enhet som är återförsäljare. Det är givetvis alltid vi i TechSoup Sverige som är din kontakt.  

SE FILM OM HELA PROCESSEN (ENG)
 

Frågor?

Om du har frågor till ändringarna i Microsofts erbjudanden till ideella organisationer, eller om du behöver hjälp, kontakta oss gärna.


 

 

 

 

 

X
{link_name} hanterar alla valideringar och all kundsupport för TechSoup Sverige kunder. Besök {link_name}arrow