Välj rätt Microsoft 365 eller Office 365 till din ideella organisation

Under många år har TechSoup samarbetat med Microsoft för att ge ideella organisationer tillgång till de lösningar de behöver. Även om traditionella desktop- eller on-premisesprodukter som är tillgängliga via TechSoups Microsoft Discount- och Microsoft Donation-program kan vara otroligt användbara och värdefulla, tittar många ideella organisationer nu på mer flexibla, motståndskraftiga och säkra lösningar från Microsofts molnbaserade produkter. Microsoft erbjuder både donerade molnlicenser och molnlicenser med rabatt.

Molnlicenser kan blandas för att bäst passa din organisations behov. Licenserna är alla baserade på samma applikationsstruktur, bara med olika funktioner och säkerhetskomponenter tillgängliga.

Kanske behöver vissa anställda i ditt team bara en grundläggande licens för dokumentsamarbete, medan andra behöver tillgång till några avancerade säkerhetsfunktioner som finns tillgängliga i en premiumlicens? Med molnlösningar kan varje användare ha sin egen licens och enkelt samarbeta. Eftersom dessa också är prenumerationsbaserade molnlösningar får du alltid de bästa och senaste säkerhets- och funktionsuppdateringarna som finns tillgängliga.

Vi rekommenderar att alla organisationer utnyttjar donationen av Microsoft 365 Business Premium från Microsoft för de första 10 licenserna. Dessa licenser är tillgängliga gratis och inkluderar både Office som en molnversion och för nedladdning till din dator. Microsoft 365 Business Premium innehåller också Teams för kommunikation, molnlagring, Windows-uppgraderingsrättigheter och enhetshanteringslösningar.

Om du behöver mer än 10 licenser med nedladdningsbara Officepaket rekommenderar vi att du lägger till antingen Microsoft 365 Business Standard, Microsoft 365 Business Premium eller Office 365 E3 baserat på organisationens säkerhetsbehov. Dessa licenser är tillgängliga med en betydande rabatt och inkluderar installerade versioner av Office. Business Premium erbjuder också Windows-uppgraderingar, vilket hjälper till att minska behovet av att installera ny programvara i framtiden.

Faktorer att tänka på när du väljer Microsoft-licenser
Men hur vet du vilka licenser som är bäst för din organisations behov? Det finns ett antal frågor du bör ställa:

Vem använder licensen?
Microsofts donerade molnlicenser är endast för personal och styrelser, men licenser för dina volontärer finns också tillgängliga.

Hur många personer i din organisation behöver licenser?
Microsoft skräddarsyr licenser baserat på storlek. Små och medelstora organisationer med mindre än 300 användare kan använda Microsoft 365 Business Basic, Standard eller Premium. Stora organisationer har mer än 300 användare och bör ha Enterprise-licenser (t.ex. Office 365 E1, E3 eller E5).

Vilka är de viktigaste applikationerna ditt team behöver?
Nästan alla licenser kommer med de viktigaste apllikationerna inom följande områden:
Produktivitet: Word, Excel, PowerPoint och Outlook
Kommunikation och samarbete: Teams
Datahantering: OneDrive och SharePoint

Fundera också över om din organisation behöver både moln- och desktop-versioner av licenser och vilka ytterligare applikationer och funktioner ni eventuellt behövera. Enterprise-licenser har t.ex. arbetshanteringsverktyg som To Do och Planner. Microsoft 365 Audio Conferencing kan också läggas till för att förbättra din användning av Teams. Det gör det möjligt för deltagarna att delta i möten via telefon.

Vilka säkerhetsfunktioner behövs för din organisation?
Viktiga saker att tänka på är bland annat vilken typ av data som lagras och om det finns lagliga begränsningar för hur ni behöver hantera och rapportera uppgifter. Måste ni till exempel se till att dina system stöder HIPAA-efterlevnad? Ni kanske också vill ha extra säkerhet vid hantering av applikationer och enheter i hela organisationen.

Vi rekommenderar också att organisationer överväger Advanced Threat Protection i Microsoft Office 365 (ATP) för att skydda sin e-post från okänd skadlig kod och virus. ATP-planerna har rapporterings- och spårningsfunktioner för att ge dina administratörer inblick i potentiella attacker som händer i din organisation.

Denna tabell visar erbjudanden för ideella organisationer, tillsammans med de viktigaste övervägandena och faktorerna som kan hjälpa dig i din beslutsprocess. Det lyfter fram de viktigaste funktionerna som vi anser är mest relevanta för de flesta ideella organisationer. Observera att priserna är i USD - för information om svenska priser, kontakta oss gärna.

Kom också ihåg att du på Microsoft Digital Skills Center, en del av TechSoup Courses, har tillgång till kurser i t.ex. Teams och Excel.

Relevanta länkar:
Artikel: Microsoft Teams och Microsoft 365: Så kommer ni i gång
Microsofts godkännande- och användarkriterier

Inspirerad av: The Right Microsoft 365 or Office 365 for Your Nonprofit

X
{link_name} hanterar alla valideringar och all kundsupport för TechSoup Sverige kunder. Besök {link_name}arrow