Viktiga ändringar av Microsofts donationsprogram

Microsoft planerar ändringar av sitt TechSoup-program från och med den 4 april 2022. Några av dessa ändringar kommer att påverka det nuvarande mjukvarudonationsprogrammet hos TechSoup, och vi rekommenderar att du läser denna artikel och granskar ändringarna.

Till en början vill vi uppmärksamma ett nytt blogginlägg från Microsofts Tech for Social Impact-grupp som beskriver viktiga fokusområden och förändringar i deras erbjudande för ideella organisationer till att fokusera på en Microsoft Cloud-first strategi.

Ändringarna, som planeras till den 4 april 2022, drivs av Microsofts mål att bättre anpassa sina filantropiska erbjudanden till de omfattande funktioner och den säkerhet som Microsofts molnlösningar kan ge organisationer.

TechSoups partnerskap med Microsoft har gjort det möjligt för 394 000 ideella organisationer globalt att få tillgång till teknologilösningar i världsklass, både on-premises och i molnet, för att bättre nå deras mål. Partnerskapet kommer att fortsätta att prioritera att stödja organisationer i  att de kan få tillgång till och använda de verktyg de behöver.

Nedan har vi sammanfattat de ändringar som kommer att påverka Microsofts mångåriga mjukvarudonationsprogram på TechSoup. Vi har full förståelse för att de planerade ändringarna kan påverka din organisations IT-budget och er användarupplevelse på TechSoup. Vi är redo att svara på dina frågor och förmedla de möjligheter och resurser som kan hjälpa er i planeringen. Kontakta oss gärna med dina frågor. 


Hur kommer Microsofts erbjudanden på TechSoup att förändras?

On-premises licenser
Med några få undantag som anges nedan kommer donerade on-premises licenser inte längre att vara tillgängliga för ideella organisationer från och med den 4 april 2022. On-premises licenser är desktop-licenser utan utgångsdatum som kan installeras och användas utan internetanslutning (t.ex. Office Standard 2019).

Dessa produkter kommer fortfarande att vara tillgängliga via TechSoup, men enbart i programmet Microsoft Discount, där priserna vanligtvis är 60-75% lägre än kommersiella priser. Detta resulterar i en prisökning på cirka 3-5 gånger jämfört med de donerade produkterna som hittills varit tillgängliga på TechSoup för en administrationsavgift. För Microsoft Discount-produkter finns det ingen övre gräns för antalet du kan beställa, men för vissa licenser är det ett krav att du beställer minst fem licenser per beställning.

Undantag:
- Efter 4 april 2022 har ideella organisationer endast tillgång till Windows Pro som en on-premises donation. I de få utvalda länder där Azure inte är tillgängligt är Windows Server och SQL Server tillgängliga som donationer (se vilka länder Azure inte är tillgänglig i. Azure är tillgängligt i Sverige). 

- Efter 4 april 2022 kommer on-premises licenser som en donation att vara tillgängliga för de organisationer som behöver programvara för enheter med delad åtkomst. Vi förstår att många organisationer fortfarande behöver enhetsbaserad åtkomst och är glada över att samarbeta med Microsoft för att erbjuda detta nya program till de ideella organisationer som vi stöder. Organisationer, tex de som driver datorlaboratorier, utbildningscenter eller har datorer som allmänheten har åtkomst till, kommer att ha tillgång till specifika donationserbjudanden för att stödja dessa scenarier.

Organisationer kommer att fortsätta ha tillgång till donerade* molnlicenser via TechSoup
Några av dessa donationer inkluderar Office-paket för nedladdning, som on-premises donationen. De tillgängliga donationerna är;

- Microsoft 365 Business Premium fortsätter att vara gratis för upp till tio användare och inkluderar e-post, nedladdningsbara skrivbordsprogram (dvs. Office 365 on-premises), lagring och delning av molnfiler, webbkonferenser med IM, ljud och HD-video och enkel enhetshantering och avancerade säkerhetsfunktioner.
- Microsoft 365 Business Basic fortsätter att vara gratis för upp till 300 användare och inkluderar e-post, lagring och delning av molnfiler, webbkonferenser med chatt, ljud och HD -video och andra tjänster.
 - Power Apps Per App-plan för att bygga anpassade arbetsflöden med liten eller ingen kodning som en donation för upp till 10 licenser.
 - Organisationer kan också få upp till 3500 USD per år i donerade Azure-tjänster direkt från Microsoft.

* Observera att Microsoft använder ’granted offers’ som en term för donerade licenser. Se godkännandekriterier och användningsbegränsningar.


Hur kan TechSoup hjälpa din organisation?

Vi förstår att förändringarna kan påverka eran planering och IT-strategi. Vi erbjuder följande för att bäst stödja din organisation i planeringsprocessen:

Webbinarium om ändringarna d. 14/10 2021 kl. 13.00-14.00
Vi håller ett webbinarium där vi presenterar ändringarna och ger dig möjlighet att ställa frågor.
Anmäl dig här.

Vill din organisation byta till molnlicenser?
I den här artiklen ger vi dig en översikt över licensmöjligheter och frågor som kan vara värda att när din organisation väljer molnlicenser från Microsoft.

Kontakta oss gärna du har frågor om t.ex. e-postmigration eller hur du väljer den Office 365- eller Microsoft 365-lösning som passar bäst för just din organisation. 

Digitala färdigheter i din organisation
TechSoups Microsoft Digital Skills Center, en del av TechSoup Courses, har redan gett mer än 40 000 personer från ideella organisationer över hela världen tillgång till de färdigheter de behöver för att använda nya IT-lösningar och få ut det mesta av sina befintliga lösningar. 

Oavsett var din organisation befinner sig i sin IT-planering är TechSoup här för att stödja er.

X
{link_name} hanterar alla valideringar och all kundsupport för TechSoup Sverige kunder. Besök {link_name}arrow