Zooms nonprofit-erbjudande: De vanligaste frågorna

Zoom har under pandemin blivit ett av våra mest populära erbjudanden. Och vi förstår varför! Det är enkelt att använda, oavsett om du vill bjuda in till ett styrelsesmöte, erbjuda webbinarier till era förmånstagare eller bara säga godmorgon till dina kollegor medan ni jobbar hemma.  

Här svarar vi på de frågorna vi oftast får i vår support om Zooms erbjudande:

Varför ett Zoom-abonnemang?
Många har under pandemin använt sig av Zooms gratis-lösning (som vi alltid rekommenderar att man testar innan man beställer ett betalt abonnemang - för att utvärdera om produkten passar till era behov). I gratis-lösningen finns det en tidsbegänsning på möten, som max kan vara 40 minuter. När ni har ett pro- eller business-abonnemang finns det ingen tidsbegränsning på möten.  

En värd (alltså en person i organisationen som har en Zoom-licens) kan bjuda in till videomöten. Deltagare i möten behöver ingen licens - och de kan vara med direkt från deras webbläsare, dvs. de behöver inte ladda ner programvara för att delta i ett möte. 

Vad kostar Zoom?
Med Zoom erbjudande till ideella organisationer kan ni spara 50 % av kostnaden hos Zoom. Men erbjudandet lönar sig bäst ju fler användare ni är, eftersom det också finns en administrationsavgift till oss. Det betyder, att om ni behöver en värd och inga add-ons som tex webinar, är priset ungefär samma som Zooms normalpris*. 

Du kan läsa mer om erbjudandet på vår produktsida

OBS: I mars 2021 blev erbjudandet uppdaterat. Tidigare hade vi två produkter, Pro och Business. Om ni tidigare köp ett av dessa produkter och behöver förnya prenumerationen kan ni beställa vår nuvarande Zoom-produkt

*Om ni behöver en värd nu, och inte vet om ni senare kan behöva lägga till ytterligare värdar eller add-ons, rekommenderar vi ändå att ni beställer via oss. När man har ett abonnemang hos Zoom (betalat) kan man inte använda sig av deras erbjudande till ideella organisationer. Dvs. man kan inte konvertera ett vanligt Zoom-abonnemang till ett abonnemang för ideella organisationer senare, om det visar sig att man behöver ytterligare värdar eller add-ons. 

Hur beräknar jag mitt pris?
För att se vad ni samlat kommer att betala för ert Zoom-abonnemang behöver ni lägga ihop Zooms pris med 50 % rabatt med vår administrationsavgift. Här kommer ett par prisexempel - baserade på växlingskursen d. 9/3 2021 eftersom betalning hos Zoom är i USD:

EXEMPEL 1: 2 värdar
TechSoup-produkt: Zoom Meetings; 504 SEK
2 värdar: 75 USD pr. värd / ca. 644 SEK pr. värd, ca. 1.288 SEK
Samlat med rabatt för ideella organisationer: 1.792 SEK 
Zooms normalpris: 300 USD / ca. 2.576 SEK
Du sparar: ca. 784 SEK

EXEMPEL 2: 5 värdar
TechSoup-produkt: Zoom Meetings; 504 SEK
5 värdar: 75 USD pr. värd / ca. 644 SEK pr. värd, ca. 3.220 SEK
Samlat med rabatt för ideella organisationer: ca. 3.724 SEK årligt 
Zooms normalpris: 750 USD / ca. 6.440 SEK
Du sparar: ca. 2.716 SEK

Vem kan inte godkännas till Zoom?
Zoom prioriterar att stödja organisationer med en årlig budget under 10 millioner USD. Se Zooms godkännandekriterier

Dessutom kan ni tyvärr inte använda er av erbjudandet om ni redan har ett betalt abonnemang hos Zoom. 

Vi kan inte godkännas till Zoom - vilka alternativ finns?
Om vi inte kan hjälpa er med rabatt till Zoom pga. Zooms godkännandekriterier kan vi rekommendera att ni tittar på Microsoft Teams eller Google Meet, som båda har erbjudanden till ideella organisationer. 

Du kan läsa mer i den här artikeln. 

Frågor
Har du frågor till Zoom? Kontakta gärna vår support
X
{link_name} hanterar alla valideringar och all kundsupport för TechSoup Sverige kunder. Besök {link_name}arrow