Microsoft Software Donation Program

Browse Products

Microsoft är glada att samarbeta med TechSoup Sverige för att donera ett brett utbud av programvaror till ideella organisationer, allmännyttiga stiftelser och offentliga bibliotek. Hundratals produkter för professionellt användande från Microsoft finns tillgängliga. TechSoup tar ut en liten administrativ avgift för donationsmottagare så att vi kan erbjuda våra tjänster till dig.

Behörighet
Organisationer måste uppfylla alla Microsofts regler och riktlinjer för godkännande för att kunna ta emot programdonationer genom detta program.

Läs mer om Microsofts donationsprogram
TechSoup Sverige uppmuntrar organisationer att besöka vår Microsoft Donation Program ─ Behörighet och kvoter. Där kan du lära dig om den mängd produkter som en organisation kan begära, särskilda regler för programvara som installeras av offentliga bibliotek och särskilda förfaranden för att följa för returer och återbetalaning. Denna sida ger också en översikt av fördelarna och regler Microsoft Volume Licensing-programmet, genom vilket donerade produkter tillhandahålls, tillsammans med länkar som hjälper dig hitta ytterligare information på både TechSoup Sverige och Microsoft.

Eligibility and Restrictions

Microsoft donationer volymlicenser produkter

Microsoft-produkterna doneras via TechSoup Sverige är volymlicensprodukter. Detta innebär att organisationer och bibliotek måste använda något annorlunda procedurer för att installera och använda deras program än de skulle för programvara som erhållits genom försäljningskanaler, såsom en lokal butik. De har också tillgång till fördelar som inte skulle vara tillgängliga med programvara köpt i detaljhandeln

Informationen nedan listar några av funktionerna i volymlicensprogrammet organisationer ofta stöter på.

Volume Licensing Service Center

Du använder Volume Licensing Service Center (VLSC) - en Microsoft-webbplats - för att hitta installationsnycklar, ladda ner mjukvara, beställa installationsskivor och få åtkomst till andra förmåner som medföljer din Microsoftdonation. Det första steget är att skapa ett konto på VLSC webbplats. Detta konto med VLSC är skild från ditt TechSoup Sverigekonto och TechSoup Sveriges kundtjänst har inte har tillgång till den. Varje förfrågan du gör genom TechSoup Sverige tilldelas ett tillståndsnummer och ett licensnummer. TechSoup skickar dessa till dig tillsammans med den information som behövs för att upprätta ett VLSC konto om detta är din första förfrågan.

Volymlicensavtal och Produktanvändningsrättigheter

När du registrerar dig på VLSC, accepterar du att följa villkoren i ditt avtal. Dessa villkor ät generella regler för användning av volymlicensprogramvara. Varje ansökan har även produktanvändningsrättigheter. Dessa kan hittas på Product Licensing.

En produktanvändarrättighet många organisationer inte vet om är att de har rätt att installera de flesta skrivbordsprogram (men inte operativsystem) två gånger: först på din huvudsakliga arbetsplats (din licensierade enhet) och sedan på en bärbar enhet, t.ex. en bärbar dator eller handdator. Den ursprungliga installationen och den bärbara enheten måste vara av samma version på samma språk, och programvaran på den bärbara enheten kan endast användas av den enskilde primära användaren av den huvudsakliga arbetsplatsen.

Software Assurance

Microsoft donationer genom TechSoup Sverige innehåller alltid Software Assurance. Software Assurance är ett Microsoftprogram som gör att mottagarna att få gratis uppgraderingar till nya versioner av sina produkter. Software Assurance ger mervärde till din mjukvara donation på flera andra sätt. Din organisation kan få Microsoft e-learning kurser, säkerhetskopiering för återställning och flerspråkiga förpackningar.

Software Assurance-förmåner gäller i två år. Nära slutet av den tvååriga Software Assurance perioden kommer får du ett mail om att ditt Software Assurance är på väg att löpa ut. Detta betyder inte att din produktlicens löper ut. Du kan fortsätta att använda produkten, men du kan inte komma åt sin Software Assurance-förmåner som gratis e-learning eller versionsuppgraderingar.

Installationsmedia (mjukvara)

För de flesta produkter, om du behöver byta skivor eller vill installera programvara för olika språk eller versioner kan du få installationen media från VLSC. Det kostar inget att ladda ned installationskit för installation av programvara, men du måste konvertera filerna (som är i ISO-format) till ett format som kan användas för installation. Du kan också beställa produkter på skiva för en avgift på $ 25 per produkt.

För ett fåtal produkter, är installationsmedia inte tillgänglig via VLSC. För sådana produkter, ring Microsoft Worldwide Fulfillment på 020 797079 (fast telefon) 020-170 1970 (mobiltelefon). Worldwide Fulfillment tar ut en avgift om $ 27 för frakt och expeditionsavgift.

Om du får en oanvändbar skiva via  TechSoup Sverigee-post, hör av dig på TechSoup Sveirge. Du kan också ringa oss på 070-5957781

Återbetalningar och Returer

Om du vill returnera eller byta någon av de donerade Microsoft-produkt du har fått, måste du returnera hela Microsoftdelen av din donation och placera en ny begäran. Ett byte består av att returnera objekt och sedan placera en ny, reviderad ansökan om de program du vill ha

Donationensgränser för ditt konto kommer normalt att återställas inom åtta arbetsdagar efter att returen är godkänd.

Andra resurser från Microsoft

Se Microsofts webbplats www.microsoft.com/nonprofit för information om bidrag, fri programvara, hjälp och utbildning, och berättelser om hur organisationer är att lösa gemensamma problem med Microsoft-teknik.

Hjälp

TechSoup hjälper till med initierade kunskapsunderlag om vissa Microsoft-produkter och deras licenskrav. Ett exempel är Guide to Windows Server Editions och licensiering, som är länkat från Windows Server produktsida. Licenserna för serverprodukter genom TechSoup Sverige hänger samman i de berörda produkterna delar av produktsidorna.

Du kan också hitta värdefulla resurser för att hjälpa dig välja och maximera nyttan av din donation av Microsoft-programvara  i artiklar, bloggar, diskussioner och webbseminarier på TechSoup, som ståtar med en blomstrande community av tekniska experter är redo att hjälpa dig att avgöra vilka produkter som bäst kan passa dina behov .

TechSoup Sverige kan hjälpa dig med frågor om Microsoft donationen - se Kontakta oss.

Microsoft erbjuder online-produktsupport.

När det gäller att ladda ner programvara från Microsoft, se Techsoups guide till Volym Center Licensing Service. Nedladdade programfiler från Microsoft kommer som ISO-filer . Dessa är i huvudsak bilder av kompletta CD eller DVD-skivor som en avbildning . De har filnamnstillägg  Iso. ISO-filer kan sparas på flera cd- eller dvd-skivor om det behövs .

I Windows 7 och Mac OS X , kan du bränna ISO-filer på en DVD med hjälp av medföljande program i operativsystemet (Skivverktyg för Mac och Windows Utforskaren i Windows). Om du använder äldre versioner av operativsystemet behöver du ett tredjepartsprogram, exempelvis ImgBurn (gratis att använda) föra att fysiskt bränna en skiva , eller "montera" filen med exempelvis MagicDisc. På så sätt kan du installera programmet direkt från datorn. Dock passar den metoden inte alla program, exempelvis behöver installation av operativsystem ofta en bränd installationsskiva. 

Med Microsofts nedladdningar är det ofta enklare att bränna ISO-filerna till skiva och sedan installera dem. Du kan bränna ISO-filer med nästan alla CD/DVD-brännprogram .

Här är några ytterligare resurser som kan vara användbara:

Hur man bränner en ISO-fil med programmen Roxio eller Nero 

Hur man bränner en ISO-fil till en dvd med andra program.

Att säkerhetskopiera data

Microsoft Volume Licensing Center, FAQ

Nybörjarguide till att ladda ner filer

X
{link_name} hanterar alla valideringar och all kundsupport för TechSoup Sverige kunder. Besök {link_name}arrow