TechSoup.se kommer att vara offline från 21 november kl. 17.00 till 22. november kl. 17.00 på grund av plattformsuppdatering. Vi ber om tålamod, men ser fram emot att erbjuda er en helt ny version av hemsidan!

Översiktlig information om Microsofts donationsprogram

Microsoft anser teknik kan göra fantastiska saker. Det är därför de blivit partner med tusentals organisationer som er runt om i världen för att hjälpa var och en uppfylla sitt uppdrag. Genom sin satsning Unlimited potential ger de mjukvarudonationer, utbildning och resurser som kan bidra till att ändra människors liv och förändra samhället.

Microsoft Software Donation Program för ideella organisationer och offentliga bibliotek är ett av TechSoup Sveriges mest populära tjänster.

Behörighet och tilldelning
För information om vilka typer av organisationer som är berättigade till Microsoft donationer genom TechSoup Sverige och beställningfrekvens och kvoter per organisation finns i Microsoft Donation Program ─ Behörighet och kvoter.

Microsoft donationer volymlicenser produkter
Microsoft-produkterna doneras via TechSoup Sverige är volymlicensprodukter. Detta innebär att organisationer och bibliotek måste använda något annorlunda procedurer för att installera och använda deras program än de skulle för programvara som erhållits genom försäljningskanaler, såsom en lokal butik. De har också tillgång till fördelar som inte skulle vara tillgängliga med programvara köpt i detaljhandeln

Informationen nedan listar några av funktionerna i volymlicensprogrammet organisationer ofta stöter på.

Volume Licensing Service Center
Du använder Volume Licensing Service Center (VLSC) - en Microsoft-webbplats - för att hitta installationsnycklar, ladda ner mjukvara, beställa installationsskivor och få åtkomst till andra förmåner som medföljer din Microsoftdonation. Det första steget är att skapa ett konto på VLSC webbplats. Detta konto med VLSC är skild från ditt TechSoup Sverigekonto och TechSoup Sveriges kundtjänst har inte har tillgång till den. Varje förfrågan du gör genom TechSoup Sverige tilldelas ett tillståndsnummer och ett licensnummer. TechSoup skickar dessa till dig tillsammans med den information som behövs för att upprätta ett VLSC konto om detta är din första förfrågan.

Volymlicensavtal och Produktanvändningsrättigheter
När du registrerar dig på VLSC, accepterar du att följa villkoren i ditt avtal. Dessa villkor ät generella regler för användning av volymlicensprogramvara. Varje ansökan har även produktanvändningsrättigheter. Dessa kan hittas på Product Licensing.

En produktanvändarrättighet många organisationer inte vet om är att de har rätt att installera de flesta skrivbordsprogram (men inte operativsystem) två gånger: först på din huvudsakliga arbetsplats (din licensierade enhet) och sedan på en bärbar enhet, t.ex. en bärbar dator eller handdator. Den ursprungliga installationen och den bärbara enheten måste vara av samma version på samma språk, och programvaran på den bärbara enheten kan endast användas av den enskilde primära användaren av den huvudsakliga arbetsplatsen.

Software Assurance
Microsoft donationer genom TechSoup Sverige innehåller alltid Software Assurance. Software Assurance är ett Microsoftprogram som gör att mottagarna att få gratis uppgraderingar till nya versioner av sina produkter. Software Assurance ger mervärde till din mjukvara donation på flera andra sätt. Din organisation kan få Microsoft e-learning kurser, säkerhetskopiering för återställning och flerspråkiga förpackningar.

Software Assurance-förmåner gäller i två år. Nära slutet av den tvååriga Software Assurance perioden kommer får du ett mail om att ditt Software Assurance är på väg att löpa ut. Detta betyder inte att din produktlicens löper ut. Du kan fortsätta att använda produkten, men du kan inte komma åt sin Software Assurance-förmåner som gratis e-learning eller versionsuppgraderingar.

Installationsmedia (mjukvara)
För de flesta produkter, om du behöver byta skivor eller vill installera programvara för olika språk eller versioner kan du få installationen media från VLSC. Det kostar inget att ladda ned installationskit för installation av programvara, men du måste konvertera filerna (som är i ISO-format) till ett format som kan användas för installation. Du kan också beställa produkter på skiva för en avgift på $ 25 per produkt.

För ett fåtal produkter, är installationsmedia inte tillgänglig via VLSC. För sådana produkter, ring Microsoft Worldwide Fulfillment på 020 797079 (fast telefon) 020-170 1970 (mobiltelefon). Worldwide Fulfillment tar ut en avgift om $ 27 för frakt och expeditionsavgift.

Om du får en oanvändbar skiva via  TechSoup Sverigee-post, hör av dig på TechSoup Sveirge. Du kan också ringa oss på 070-5957781

Återbetalningar och Returer
Om du vill returnera eller byta någon av de donerade Microsoft-produkt du har fått, måste du returnera hela Microsoftdelen av din donation och placera en ny begäran. Ett byte består av att returnera objekt och sedan placera en ny, reviderad ansökan om de program du vill ha

Donationensgränser för ditt konto kommer normalt att återställas inom åtta arbetsdagar efter att returen är godkänd.

Andra resurser från Microsoft
Se Microsofts webbplats www.microsoft.com/nonprofit för information om bidrag, fri programvara, hjälp och utbildning, och berättelser om hur organisationer är att lösa gemensamma problem med Microsoft-teknik.

Hjälp
TechSoup hjälper till med initierade kunskapsunderlag om vissa Microsoft-produkter och deras licenskrav. Ett exempel är Guide to Windows Server Editions och licensiering, som är länkat från Windows Server produktsida. Licenserna för serverprodukter genom TechSoup Sverige hänger samman i de berörda produkterna delar av produktsidorna.

Du kan också hitta värdefulla resurser för att hjälpa dig välja och maximera nyttan av din donation av Microsoft-programvara  i artiklar, bloggar, diskussioner och webbseminarier på TechSoup, som ståtar med en blomstrande community av tekniska experter är redo att hjälpa dig att avgöra vilka produkter som bäst kan passa dina behov .

TechSoup Sverige kan hjälpa dig med frågor om Microsoft donationen - se Kontakta oss.

Microsoft erbjuder online-produktsupport.