Här finns svar på de frågor vi ofta besvarar genom vår support. Kontakta oss gärna om du inte hittar svar på din fråga här.
Se hur du kan kontakta oss >
 

TechSoup

Hur fungerar TechSoup?
Vilka organisationer kan få tillgång till donerad programvara genom TechSoup?
Varför administrationsavgift?
Vem kan få programvara?
Är TechSoup Sverige vinstdrivande?
Jag har glömt mina användaruppgifter, hur gör jag?
Jag behöver ändra våra kontaktuppgifter, hur gör jag?


Donatorer

Microsoft
Jag har problem med VLSC, hur gör jag?
Jag har problem med Microsoftprogram, kan TechSoup hjälpa mig?
Hur gör jag för att returnera min order?
Office 365 eller Office Standard. Vilka Microsoft-produkter ska jag välja?
Vad blir kostnaden för Office 365?

Cisco
Varför måste jag göra en extra ansökan för att min organisation ska bli godkänd för Cisco?


TechSoup

Hur fungerar TechSoup?

TechSoup får donerade tjänster och produkter som teknik, programvara och digitala lösningar av välkända leverantörer och förmedlar dem till ideella organisationer och stiftelser mot en administrationsavgift. Organisationerna registrerar sig, blir godkända och beställer sedan direkt via TechSoups hemsida.

TechSoup finns i hela världen och har funnits i Sverige sedan 2010. TechSoup Sverige är en gemensam verksamhet mellan FriSe - Frivilligcentre og Selvhjælp Danmark och TechSoup.

TechSoup

Vilka organisationer kan få tillgång till donerad programvara genom TechSoup?

Ideella föreningar, stiftelser, trossamfund och bibliotek med ett giltigt organisationsnummer kan ansöka om konto hos TechSoup. När ni ansöker om ett TechSoup-konto berättar ni vilken typ av verksamhet ni tillhör. Vi granskar er ansökan och återkommer med svar via e-post om ni har möjlighet att bli godkända för donationsprogram. Ekonomiska föreningar och andra företag kan inte få produkter donerade genom oss. Donationer går till organisationer och inte enskilda medlemmar.


TechSoup

Varför administrationsavgift?

TechSoup tar en administrationsavgift för varje beställd produkt. Avgiften täcker kostnader för att driva verksamheten. Avgiften varierar, men din organisation sparar ofte mer än 90 % av programvarans normalpris. Avgifterna gör det möjligt för TechSoup att fortsätta erbjuda donerade priodukter på ett effektivt sätt och erbjuda en samlad tjänst för alla erbjudanden på en plats.
 

TechSoup

Vem kan få donationer?

TechSoup donerar programvara till organisationers drift och inte till enskilda medlemmar. Det innebär att produkterna kan gå till organisationernas anställda och andra personer med ett betydande ansvar för föreningen, exempelvis styrelsen samt andra centrala funktioner. Följande kriterier gäller för att få tillgång till donerade program:
 
  • Personen är ansvarig för specifika aktiviteter och/eller resultat inom organisationen
  • Personen är har en roll under hela året eller under årligt återkommande evenemang inom organisationen.
  • Personen kommer inte att använda programvaran för personliga ändamål som ger en ekonomisk inkomst till personen


    TechSoup

Är TechSoup Sverige vinstdrivande?

Nej, TechSoup Sverige drivs av den ideella paraplyorganisationen FriSe. Administrationsavgifterna går direkt till kostnaderna för TechSoups administration.


TechSoup

Jag har glömt mina användaruppgifter, hur gör jag?

Om du har glömt ditt lösenord skaffar du ett nytt här. Har du glömt ditt användarnamn eller er organisation har fel e-postadress registrerad, kontakta oss så hjälper vi dig.


TechSoup

Jag behöver ändra våra uppgifter, hur gör jag?

Kontakta oss och uppge vilka uppgifter ni vill ändra så hjälper vi dig.


Microsoft

Microsoft

Jag har problem med VLSC, vad gör jag?

TechSoup har inte tillgång till VLSC-systemen och kan inte ge support på VLSC. Om du har frågor eller problem med nycklar, nedladdningar eller liknande hänvisar vi till Microsoft support på 020-797079


Microsoft

Jag har problem med mina Microsoftprogram, vad gör jag?

TechSoup ansvarar endast för att förmedla Microsofts donationer och har inte möjlighet att ge teknisk support på produkterna. För att få hjälp, ring Microsofts support på 020-797079


Microsoft

Hur gör jag för att returnera min order?

Om du önskar att returnera en eller flera produkter du fått genom Microsofts donationsprogram skall hela ordern skickas tillbaka till Techsoup Sverige.

Microsoft kan bara ta emot returer innan 60 dagar från beställning och enbart om inga programvaror kunnat installerats. För att få pengarna tillbaka krävs det att din organisation inte har haft tillgång till licensnycklarna på Microsofts volymlicenshemsida.

Maila oss på techsoup@techsoup.se, eller via vår kontaktsida och ange följande information för att returnera donationen: 

  • Organisationsnamn
  • Organisationsnummer
  • Ordernummer
  • Anledning till retur eller återbetalning

Om du vill göra en ny order meddelar vi när ditt konto blivit nollställt.

Det tar normalt cirka 10-15 arbetsdagar att hantera återbetalning och att nollställa ditt konto.


Microsoft

Office 365 eller Office Standard. Vilka Microsoft-produkter ska jag välja?

TechSoup samarbetar med Microsoft om tre program för ideella organisationer: Microsoft Cloud, Microsoft Software Donations och Microsoft Discount. Här är en översikt:
 
Alternativ 1: Microsoft Cloud: Office 365, Microsoft 365, Power BI etc
Numera arbetar de flesta av oss i molnet eller överväger att göra det. Microsofts molntjänster, som Office 365, levereras via Microsoft och inte direkt via TechSoup - men du kan ändå välja oss som förhandlare av dina licenser. Vi erbjuder bland annat rådgivning om att välja rätt licenstyp, och vi kan fakturera om du föredrar det framför kortbetalning. Om du vill ha ett samarbete om dina molnlicenser, fyll i den här formulären och vi kontaktar dig.

Microsoft erbjuder bland annat 10 gratis licenser för Microsoft 365 Business, som inkluderar Office-paket för nedladdning. 
 
Alternativ 2: Microsoft Software Donations: Våra billigaste desktop-licenser 
Genom detta program kan du köpa server-, Office- eller Windows-licenser till din organisation mot en administrationsavgift. Till exempel kan du uppgradera din Windows Server, uppgradera dina Windows-licenser eller använda Project för projektplanering. Se alla produkter här. Här ser du de begränsningarna som finns i det här programmet.
 
Alternativ 3: Microsoft Discount: Desktop-licenser med stor rabatt

På grund av begränsningarna i Software Donations-programmet finns det organisationer som inte kan licensieras fullt ut genom detta program. Microsoft Discount är för de organisationerna. I detta program finns flera licenstyper tillgängliga, till exempel flera versioner av SQL Server eller Dynamics 365. Det finns ingen övre gräns på hur maånga licenser som kan beställas, man måste dock beställa minst fem licenser (vissa licenser är undantagna från den regeln). Här ser du vilka produkter vi har tillgängliga som rabattprodukter. Och här hittar du information om begränsning och behörighet för Microsoft Discount.


Microsoft

Vad blir kostnaden för Office 365?

Office 365 och Microsoft 365 finns i olika versioner. Som en huvudregel är versioner utan Office-paket till nedladdning gratis, och versioner med nedladdningsbara Office-paket är abonnemang med stora nonprofit-rabatter. Undantaget - och oftast bästa valet om du kommer från en mindre organisation - är Microsoft 365 Business, ett paket som innehåller Windows, Office 365 med nedladdningsbar Office och Enterprise Mobility + Security. Microsoft donerar upp till 10 licenser av Microsoft 365 Business till alla godkännda organisationer. Läs mer här

För information om priser, kontakta oss

Vi hjälper gärna med både information och beställning av licenser. Steg 1 om vi ska hjälpa är att du i vår produktkatalog fyller i en formulär (klicka på För att börja) - sedan kontaktar vi dig. Vi guidar dig genom hela processen och rådger också gärna om vilka licenser som bäst passar till era behov samt informerar om priser. 


Cisco

Varför måste jag göra en extra ansökan för att min organisation ska bli godkänd för Cisco?

Cisco ställer särskilda krav på organisationerna de donerar till. De organisationer som har möjlighet att bli godkända för Cisco får ett mail om detta vid registreringen och har då möjlighet att göra denna ytterligare ansökan.

 

X
{link_name} hanterar alla valideringar och all kundsupport för TechSoup Sverige kunder. Besök {link_name}arrow