Frågor och svar

Här finns svar på de frågor vi ofta besvarar genom vår support. Kontakta oss gärna om du inte kan få svar på din fråga här.
För att kontakta oss, använd vårt kontaktformulär >

 

TechSoup

Hur fungerar TechSoup?

Vilka organisationer kan få tillgång till donerad programvara genom TechSoup?

Varför administrationsavgift?

Vem kan få programvara?

Är TechSoup Sverige vinstdrivande?

Jag har glömt mina användaruppgifter, hur gör jag?

Jag behöver ändra våra kontaktuppgifter, hur gör jag?


Donatorer

Microsoft

Hur många licenser kan jag beställa?

Hur laddar jag ner program?

Vad betyder Software Assurance?

Jag har problem med VLSC, hur gör jag?

Jag har problem med Microsoftprogram, kan TechSoup hjälpa mig?

Hur gör jag för att returnera min order?

Kan TechSoup hjälpa mig med Office365?

Vad blir kostnaden för Office 365 E3?

Cisco

Varför måste jag göra en extra ansökan för att min organisation ska bli godkänd för Cisco?
TechSoup

Hur fungerar TechSoup?

TechSoup får donerade tjänster och produkter som teknik, programvara och digitala lösningar av välkända leverantörer och förmedlar dem till ideella organisationer och stiftelser mot en administrationsavgift. Organisationerna registrerar sig, blir godkända och beställer sedan direkt via TechSoups hemsida.

TechSoup finns i hela världen och har funnits i Sverige sedan 2010. TechSoup Sverige är en gemensam verksamhet mellan Forum - idéburna organisationer med social inriktning tillsammans med TechSoup.
TechSoup

Vilka organisationer kan få tillgång till donerad programvara genom TechSoup?

Ideella organisationer, stiftelser, trossamfund och bibliotek kan ansöka om konto hos TechSoup. När ni ansöker om TechSoupkonto berättar ni vilken typ av verksamhet ni tillhör. Vi granskar er ansökan och återkommer med svar via e-post om ni har möjlighet att bli godkända för donationsprogram och vilka ni har rätt till att få. Detta beror på att olika donatorer har olika villkor. Ekonomiska föreningar och andra företag kan inte få produkter donerade genom oss. Donationer går till organisationer och inte enskilda medlemmar.

Se donatorernas riktlinjer här

TechSoup

Varför administrationsavgift?

TechSoup tar en administrationsavgift för varje beställd produkt. Avgiften täcker kostnader för att driva verksamheten. Avgiften varierar, men din organisation sparar 92-96% av programvarans normalpris. Avgifterna gör det möjligt för Techsoup att fortsätta erbjuda donerade priodukter på ett effektivt sätt och erbjuda en samlad tjänst för alla erbjudanden på en plats.

 
 

TechSoup

Vem kan få donationer?

Techsoup donerar programvara till organisationers drift och inte till enskilda medlemmar. Det innebär att produkterna kan gå till organisationernas anställda och andra personer med ett betydande ansvar för föreningen, exempelvis styrelsen samt andra centrala funktioner. Följande kriterier gäller för att få tillgång till donerade program:
 
  • Personen är ansvarig för specifika aktiviteter och/eller resultat inom organisationen
  • Personen är har en roll under hela året eller under årligt återkommande evenemang inom organisationen.
  • Personen kommer inte att använda programvaran för personliga ändamål som ger en ekonomisk inkomst till personen.
TechSoup

Är TechSoup Sverige vinstdrivande?

Nej, TechSoup Sverige drivs av den ideella paraplyorganisationen Forum. Administrationsavgifterna går direkt till kostnaderna för TechSoups administration Läs mer om Forum här eller på Forums egen hemsida

TechSoup

Jag har glömt mina användaruppgifter, hur gör jag?

Om du har glömt ditt lösenord skaffar du ett nytt här. Har du glömt ditt användarnamn eller er organisation har fel e-postadress registrerad, kontakta oss så hjälper vi dig.

TechSoup

Jag behöver ändra våra uppgifter, hur gör jag?

Kontakta oss och uppge vilka uppgifter ni vill ändra så hjälper vi dig.

Microsoft

Hur många licenser kan jag beställa?

Varje erbjudande har olika villkor. Varje godkänd organisation kan ansöka om upp till tio programvarutitlar med 50 användar- eller servercorelicenser per programvarutitel, eller max fem serverlicenser för övriga serverliceser under varje tvåårsperiod med följande undantag:

Organisationer får beställa ytterligare licenser av programvarutitlar de fått genom Microsofts mjukvarudonationsprogram som en del av deras föregående order inom tvåårcykeln. Detta gäller även om den nuvarande programvaran är en uppgraderad version av programvaran. Sådana order kommer inte att räknas som en ny programvarutitel. Dock får det antal licenser ansökta om under tvåårsperioden inte överstiga 50

 

Microsoft

Hur laddar jag ner program?

Efter beställning levereras licenserna vanligen inom fem arbetsdagar till ditt konto hos Microsoft VLSC.

1. Du registrerar ett konto hos Microsoft, det är viktigt att du använder samma mailadress som hos TechSoup.

2. Logga in på Microsoft VLSC. Där letar du reda på det program du har beställt.

3. Ladda ner programmet och få tillgång till produktaktiveringsnyckeln.

Microsoft

Vad betyder Software Assurance?

Software Assurance är en tjänst från Microsoft som tillåter mottagare att uppgradera licenserna till varje ny utgåva av donerade produkter inom två år från den ursprungliga donationen. Det betyder fri uppgradering av mjukvara som kommer med software assurance inom den aktuella tvåårsperioden och ersätter behovet av att göra nya ansökningar från Techsoup Sverige.

Dessutom, om du under tvåårsperiodern ansöker om ytterligare licenser för en produkt som sedan du fick den donerad har uppgraderats till en ny version räknas det som att ingå i din gamla programvarutitel och räknas av mot din maxgräns om 50 licenser.

När du du ansöker om en donation av licens eller programvara hos Techsoup står det tydligt om produkten kommer tillsammans med software assurance. För sådana produkter får din organisation fria uppgraderingar i två år från din första donationansökan.

 

Microsoft

Jag har problem med VLSC, vad gör jag?

TechSoup har inte tillgång till VLSC-systemen och kan inte ge support på VLSC. Om du har frågor eller problem med nycklar, nedladdningar eller liknande hänvisar vi till Microsoft support på 020-797079

 

Microsoft

Jag har problem med mina Microsoftprogram, vad gör jag?

TechSoup ansvarar endast för att förmedla Microsofts donationer och har inte möjlighet att ge teknisk support på produkterna. För att få hjälp, ring Microsofts support på 020-797079

 

Microsoft

Hur gör jag för att returnera min order?

Om du önskar att returnera en eller flera produkter du fått genom Microsofts donationsprogram skall hela ordern skickas tillbaka till Techsoup Sverige.

Microsoft kan bara ta emot returer om inga programvaror kunnat installerats. För att få pengarna tillbaka krävs det att din organisation inte har haft tillgång till licensnycklarna på Microsofts volymlicenshemsida.
Maila oss på techsoup@techsoup.se, eller via vår kontaktsida och ange följande information för att returnera donationen: 

  • Organisationsnamn
  • Organisationsnimmer
  • Ordernummer
  • Anledning till retur eller återbetalning

Om du vill göra en ny order meddelar vi när ditt konto blivit nollställt.

OBS! För att få tillbaka pengarna från en produkt du fått donerad genom Microsoft donationsprogram skall du skicka tillbaka produkterna inom 60 dagar från leverans.

Det tar normalt cirka 10-15 arbetsdagar att hantera återbetalning och att nollställa ditt konto.

Microsoft

Kan TechSoup hjälpa mig med Office365?

TechSoup marknadsför Office 365 tillsammans med Microsoft, samt godkänner organisationer. Till skillnad mot vårt vanliga donationsprogram där licenser anskaffas genom TechSoups webbshop genomförs registreringen för Office 365 på Microsofts webbplats.

Vi har inte möjlighet att lämna support på Office 365 eller hjälpa till med konton, för denna typ av ärenden hänvisar vi till Microsofts support. Börja med att titta på deras FAQ för Office 365 for Nonprofits

Microsoft

Vad blir kostnaden för Office 365 E3?

Office 365 E1 är kostnadsfri för föreningar och innehåller de grundläggande funktionerna i Office 365 såsom mail, kalender och fildelning. Office E3 innehåller dessutom de vanliga programmen i officepaketet mot en kostnad av 39,20 per användare och månad.

Det går utmärkt att kombinera Office 365 E1 med donerade licenser av Microsoft Office. Kontakta oss för senaste prislista.


Cisco

Varför måste jag göra en extra ansökan för att min organisation ska bli godkänd för Cisco?

Cisco ställer särskilda krav på organisationerna de donerar till. De organisationer som har möjlighet att bli godkända för Cisco får ett mail om detta vid registreringen och har då möjlighet att göra denna ytterligare ansökan.