Att bränna programvara från Microsoft till DVD

När det gäller att ladda ner programvara från Microsoft, se Techsoups guide till Volym Center Licensing Service. Nedladdade programfiler från Microsoft kommer som ISO-filer . Dessa är i huvudsak bilder av kompletta CD eller DVD-skivor som en avbildning . De har filnamnstillägg  Iso. ISO-filer kan sparas på flera cd- eller dvd-skivor om det behövs .

I Windows 7 och Mac OS X , kan du bränna ISO-filer på en DVD med hjälp av medföljande program i operativsystemet (Skivverktyg för Mac och Windows Utforskaren i Windows). Om du använder äldre versioner av operativsystemet behöver du ett tredjepartsprogram, exempelvis ImgBurn (gratis att använda) föra att fysiskt bränna en skiva , eller "montera" filen med exempelvis MagicDisc. På så sätt kan du installera programmet direkt från datorn. Dock passar den metoden inte alla program, exempelvis behöver installation av operativsystem ofta en bränd installationsskiva. 
Med Microsofts nedladdningar är det ofta enklare att bränna ISO-filerna till skiva och sedan installera dem. Du kan bränna ISO-filer med nästan alla CD/DVD-brännprogram .

Här är några ytterligare resurser som kan vara användbara: